U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Openingsuren

Enkel op afspraak

0487/100788 (na 13u)

info@tkattenkwaad.be

 

 't kattenkwaad Vzw maakt gebruik van het officiële platform CatID voor de registratie van katten.

Dit gebeurt volledig online. Het platform, een initiatief van de drie Belgische gewesten.

(Vlaanderen, Wallonië en het Brussels hoofdstedelijk gewest), maakt het mogelijk om de gegevens van de huiskatten op het Belgisch grondgebied centraal te verzamelen en geeft, door deze te koppelen aan hun verantwoordelijkheden, een beter overzicht van de populatie. 

 

Het Departement LNE (leefmilieu, Natuur en Energie) van de Vlaamse Overheid staat in voor dierenwelzijn. Voor informatie over de wetgeving, het melden van dierenmishandeling,info over dierenwelzijn kan je terecht op hun website. 

 

 

 

 

Identificatie en registratie katten

Sinds 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd worden voor ze 12 weken oud zijn. Dit betekent dat alle katten dan, voor de leeftijd van 12 weken en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd zijn en geregistreerd moeten  worden in de centrale databank CatID.

Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan.
Opgelet: bij verhandelen is er tevens de verplichte sterilisatie / castratie.

Wat met mijn kat?

Als het dier op 1 november 2017 ouder  was dan 12 weken moet het wettelijk gezien niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn. Voor je kat en voor jezelf is het natuurlijk beter als ze dat wel is: als ze verloren zou lopen, wordt ze sneller met jou herenigd.

 

 

 

Sterilisatie katten : verplicht

 

Sterilisatieplicht

Elke kat die wordt verkocht of weggeven moet sinds 1 september 2014 gechipt, geregistreerd en ook gesteriliseerd zijn. Deze verplichting geldt voor iedereen (asielen, kwekers en particulieren).

Op 1 april 2018 wordt deze sterilisatieplicht uitgebreid. Vanaf die datum moet elke kat, voor de leeftijd van 5 maand oud gesteriliseerd worden. De sterilisatie wordt door de dierenarts genoteerd bij de registratie in de databank CatID.

Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 zullen ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd moeten zijn ook als ze niet verkocht of weggeven worden.

Voor katten verkocht aan een kweker of katten die worden geëxporteerd, geldt een uitzondering.

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?