Wanneer je geboren wordt uit een zwerfkat start het leven meestal niet zo goed. Gelukkig was je mama al bij ons in opvang.

Je kleur kreeg je niet mee want je mama was zwart en jij dus ook…

Maar gelukkig was je bij ons en zwart is hier graag gezien. Je toekomst was al verzekerd (adoptie) ook al was je een kitten van een zwerfkat en dan nog een zwartje…

Maar hoewel we dachten dat alles oké was voor jou Pip, was niets minder waar…

Je broers en zussen groeiden je snel boven het hoofd en werden geadopteerd maar jij bleef het kakkernestje, je groeide niet goed bleef klein en fijn en een teer pietje, Pipje ….

Een snelle ademhaling, rochelend geluid. We kregen oorspronkelijk een diagnose van chronisch longlijden. Je kreeg tal van behandelingen met antibiotica maar bleef hoesten en rochelen. Deze diagnose zat ons toch niet helemaal lekker, geen snot en geen traanoogjes maar een snelle ademhaling een ambetant rare hoest…

We besloten toch om verder te kijken en een rx te laten nemen om zeker te zijn dat je geen hartproblemen had.

Op rx kwam uit dat je een breuk in het diafragma had. Om het kort uit te leggen je darm die in je buik hoorde zat door de breuk in je thoraxruimte en duwde je ene long volledig plat. Heel waarschijnlijk aangeboren. Je was al een zorgenkindje op longgebied tot nu toe maar nu wisten we de oorzaak Pip.

Kleine Pip toch, er staat je een zware operatie te wachten die zal doorgaan in de dierenkliniek te Merelbeke omdat dit toch eerder een gespecialiseerde ingreep is.

2 Januari staan je nog bijkomende onderzoeken te wachten in de dierenkliniek nl een echo en ct. Samen met deze resultaten wordt dan je ingreep gepland.

Als alles goed gaat en de breuk hersteld is en alles terug op zijn plaats zit gaat het longvolume hopelijk terug wat ontplooid worden zodat je meer zuurstof kan opnemen.

Dit alles samen van behandelingen, medicatie, rx en de komende onderzoeken en operatie gaat terug een duur plaatje worden en daarvoor hebben wij jullie hulp nodig. Wat het juist allemaal gaat kosten is nog onduidelijk maar we weten dat de ingreep vlug tussen de 1000 en 1500€ zal kosten en ze rekenen voor de onderzoeken ook al snel 1000 €. Dus snel een kostenplaatje van 2500€.

Wie helpt ons maar vooral Pip om deze behandeling te kunnen bekostigen? Elke € telt.

Dit omdat wij verder ons no kill beleid kunnen volhouden maar vooral om Pip een gezond en lang leventje te kunnen geven waar hij recht op heeft. Laten we het nieuwe jaar starten met het redden van een onschuldig wezentje die niet geboren moest worden om al direkt te moeten sterven. Enkel met jullie steun is dit mogelijk.

Crowdfunding doel
€ 950,00 / € 2.500,00